Artikler & Tips

29maj
2024

Polestar 4 – en elbil, der udfordrer konventionerne 

Polestar 4 – en elbil, der udfordrer konventionerne 

Svensk-kinesiske Polestar er i fuld gang med at revolutionere elbilmarkedet. Denne sommer introducerer de to nye modeller: Den store SUV, Polestar 3, og den lidt mindre, men banebrydende Polestar 4. Polestar 4 kombinerer elementer fra SUV'en, coupéen og fastbacken, hvilket resulterer i en unik bil, der både imponerer med sit design og sine teknologiske innovationer. 

Lad os tage et nærmere kig på nogle af de mest bemærkelsesværdige funktioner og specifikationer, der gør Polestar 4 til en bil, der skiller sig ud.

Den manglende bagrude

Det første, der fanger opmærksomheden ved Polestar 4, er det unikke design uden en traditionel bagrude. For at bilen ikke skulle blive for høj, men stadig være rummelig med højt til loftet, har Polestar valgt helt at sløjfe bagruden. I stedet har bilen fået et digitalt bakspejl, der viser et uforstyrret, panoramisk udsyn bagtil fra et HD-kamera. Kameraet er placeret bagpå og er designet til at holde vand og snavs væk fra linserne. Vil man se passagererne på bagsædet, kan føreren skifte fra videofeedet til et almindeligt bakspejl. 

Et aerodynamiske design

Polestar 4 har en længde på 484 cm, en bredde på 214 cm og en højde på 154 cm. Akselafstanden på 300 cm bidrager til en rummelig kabine og god stabilitet på vejen. Sammenlignet med Polestar 2 er Polestar 4 længere og højere, hvilket giver et strømlinet og aerodynamisk udseende. Den er lavere end SUV’eren Polestar 3, men bredere og med større akselafstand.

Lang rækkevidde og hurtig opladning

Polestar 4 har to Long Range-versioner og et 100 kWh batteri, som giver en rækkevidde på op til 620 km for Single Motor og 590 km for Dual Motor. Opladning fra 10% til 80% tager cirka 30 minutter med en 200 kW DC-hurtiglader.

Rummeligt og indbydende indendørsmiljø

Den manglende bagrude giver mulighed for et udvidet panoramatag. Det er med til at skabe en følelse af rummelighed og åbenhed, når man sidder i bilen. Der er mulighed for at opgradere til et elektrokromisk glastag, hvor du kan styre lysindfaldet på bilens midterdisplay. Glasset kan gå fra at være sløret til gennemsigtigt, til at kaste lyset væk eller lade det komme igennem. 

ALD_A_Artikel_conten...

Polestar 4's såkaldte solsystemsinspirerede belysning er med til at tilføre en unik atmosfære til køreoplevelsen. Belysningen omkring føreren og passagererne skaber en rolig og fordybende stemning i kabinen. Ved hjælp af hvide og flerfarvede LED'er kan stemningen ændres ved at vælge forskellige temaer på midterdisplayet. 

Bagagerummet kan rumme 526 liter, og folder du sæderne ned, kan det udvides til 1536 liter.

Inspiration fra modeverdenen 

Polestar 4 tilbyder fem unikke interiørtemaer, der appellerer til enhver smag. Ifølge Polestar er de formtilpassede performance-materialer inspireret af både modeverdenen og sportsbeklædning, hvilket sikrer en stilfuld og komfortabel køreoplevelse.

Polestar ønsker at lede vejen inden for produktion og udvikling af miljøvenlige interiørmaterialer. Med indretningen af Polestar 4 har de bevist, at man ikke behøver at gå på kompromis med høj kvalitet, selvom der fokuseres på at reducere miljøpåvirkningen.

Et eksempel er det innovative Tailored Knit-stof, der er fremstillet af garn spundet af 100 % genanvendte PET-flasker. Alternativt tilbyder Polestar 4 perforeret Nappa-læder fra de anerkendte producenter af autolæder, Bridge of Weir. Læderet opfylder strenge standarder for dyrevelfærd og kvalitet. For dem, der foretrækker en vegansk løsning, er der Bio-attributed MicroTech, som er lavet af fornybart vinyl og genanvendt polyestertekstil. 

CO2-aftryk fra produktion til afvikling

Polestar er den første bilproducent, der offentliggør data om CO2-aftrykket fra produktionen af deres biler. Polestar 4's livscyklus viser, hvordan materialer, batteriproduktion, fremstilling og logistik bidrager til bilens samlede kulstofforbrug. Dens samlede CO2-aftryk er 19,9 ton for Standard Range Single Motor og 21,4 ton for Long Range Dual Motor.

Har du lyst til at dykke mere ned i detaljerne om bilens CO2-aftryk – fra materialeproduktion til afviklingsfasen, kan du læse mere om det på Polestars hjemmeside.

Vil du gerne vide mere om, hvordan du bestiller en Polestar 4?

Find mere info på siden om ALD Electric eller kontakt vores sælgere via mail på salg.dk@aldautomotive.com eller på + 45 33 55 80 50.