Artikler & Tips

12aug
2024

Fem elbiler med plads til familien

Fem elbiler med plads til familien

Står du og skal vælge en ny firmabil og ønsker plads til familien? Elbiler er ikke kun til bykørsel og pendlere. Med de nyeste modeller er der masser af plads og komfort til hele familien. Her er fem elektriske biler, der kombinerer rummelighed, rækkevidde og stor bagagerumsvolumen, så du og din familie kan køre elektrisk uden at gå på kompromis med pladsen. 

Luksuriøs familieplads: BMW i5 Touring

BMW i5 Touring er blandt de første elektriske stationscars på markedet. Den kombinerer luksus, ydeevne og plads, hvilket gør den til den perfekte familiebil.

Tourings bagagerum kan rumme 570 liter, men vil virke større, da bagagerumskapaciteten måles til under nakkestøtterne. Slår man bagsæderne ned, kan bagagerummet rumme op til 1700 liter bagage. Dog kan ryglænet ikke lægges helt ned, hvilket resulterer i et bagagerum, der ikke er fuldstændigt plant, når det er udvidet.

Touring måler 5.060 mm i længden og har en maksimal effekt på 340 hk (250 kW). Med en rækkevidde på op til 560 km (WLTP) er den ideel til både familieudflugter og erhvervsbrug. Opladningstiderne er også rimelige, og der er mulighed for en hurtig opladning fra 10 til 80 % på kun 30 minutter ved 205 kW. Dette gør BMW i5 Touring til et praktisk og alsidigt valg for dig, der ønsker en kombination af luksus og plads. 

Modeltype: Stationcar
Rækkevidde (WLTP): op til 560 km 
Bagagerum: 570 – 1700 liter

ALD_A_Artikel_conten...

Budgetvenlig elegance: VW ID.7 Tourer

Volkswagen ID.7 Tourer er en af de første elektriske stationscars på markedet. Modellen kombinerer plads, ydeevne og stil og bygger videre på succesen fra sin forgænger, ID.7, som blev kåret til Årets Firmabil 2024.

Bagagerummet kan rumme 605 liter, når bilen er lastet til toppen af bagsædets ryglæn. Når bagsædets ryglæn er lagt ned, øges bagagevolumenen til 1.714 liter.

ID.7 Pro er udstyret med en 77 kWh batteripakke, der kan lynoplades med op til 175 kW, hvilket gør det muligt at genoplade fra 10 % til 80 % på 28 minutter. 

Modeltype: Stationscar
Rækkevidde (WLTP): op til 604 km
Bagagerum: 605 - 1.714 liter

ALD_A_Artikel_conten...

Lang rækkevidde: Audi Q6 e-tron

Audi Q6 e-tron markerer debutanten for Audi-koncernens nye platform og arkitektur kaldet PPE – en konstruktion udviklet i tæt samarbejde med Porsche. Den repræsenterer et stort spring fremad for elbiler, hvad angår rækkevidde, opladning og ydeevne.

De første varianter af Audi Q6 e-tron introduceres til sommer og får en imponerende rækkevidde på op til 617 km (WLTP).

Hjertet i Q6 e-tron er det flade 800-volts litium-ion-batteri, der er integreret i undervognen. Batteriet imponerer både med hensyn til opladning og ydeevne. Opladning fra 10 % til 80 % tager kun 21-22 minutter takket være en effekt på op til 285 kW. 

Akselafstanden er 2,9 meter, hvilket giver god plads til passagerer og bagage. Bagagerummet kan rumme mellem 526 og 1.529 liter, afhængigt af om bagsædet er lagt ned eller ej. Med bilens ’frunk’ er der yderligere 64 liter plads til opbevaring af ladekabler og ekstra bagage.

Audi Q6 e-tron kombinerer innovativ teknologi med imponerende ydeevne og praktisk funktionalitet, hvilket gør den til en fremragende valgmulighed for dem, der søger en avanceret elektrisk SUV med god plads og lang rækkevidde.

Modeltype: SUV
Rækkevidde (WLTP): op til 617 km
Bagagerum: 526 - 1.529 liter

ALD_A_Artikel_conten...

Rummelig og effektiv: Skoda Enyaq

Foruden at prisen på Skoda Enyaq er sænket, har den også fået nogle tekniske opdateringer i 2024. Den nye udgave er markant forbedret, og selvom batteriet ikke er blevet større, er motoren nu kraftigere og mere effektiv. Med en motor på 286 hk og et markant kraftigere moment, har Enyaq nu 75 % flere kræfter end tidligere. Den nye motor er ikke kun kraftigere, men også mere effektiv, hvilket resulterer i en længere rækkevidde.

Den officielle WLTP-rækkevidde er steget fra 521 til 557 km.

Skoda Enyaq er en stor SUV-model, der tilbyder både god benplads, lårstøtte og fin loftshøjde, og den er derfor velegnet som familiebil. Bagagerummet er endnu en af dens styrker, for med 585 liter får du lige så meget plads som i de mest rummelige stationcars. Dog har Enyaq ikke en ’frunk’, men den rummelighed, den tilbyder, gør den til en ideel familiebil.

Modeltype: SUV
Rækkevidde (WLTP): op til 558 km
Bagagerum: 585 – 1004 liter

ALD_A_Artikel_conten...

Fleksibilitet til store familier: Mercedes-Benz EQB

Den opdaterede Mercedes-Benz EQB er en høj og rummelig SUV, der nu kan udstyres med enten en trækkrog eller en tredje sæderække. Med en elektrisk rækkevidde på op til 528 km (WLTP) og en hurtig opladningstid på 32 minutter fra 10 % til 80 %, er EQB både praktisk og effektiv.

En af de mest bemærkelsesværdige egenskaber ved EQB er muligheden for at rumme op til syv personer, hvilket gør den særlig interessant for større familier. Dog er de syv sæder en del af en udstyrspakke til 12.300 kr., og det er værd at bemærke, at den ekstra sæderække ændrer nogle af bilens øvrige egenskaber. For med de ekstra sæder monteret, mindskes bagagerummets kapacitet, og bilen kan ikke længere udstyres med anhængertræk.

Med fem sæder har EQB en bagagerumskapacitet på 495 liter, men dette kan udvides til op til 1710 liter med bagsæderne lagt ned. Denne konfiguration tillader også montering af en trækkrog, hvilket giver bilen en trækkapacitet på op til 1.700 kg. Dette gør EQB til en yderst fleksibel løsning for dig, der har behov for både transport af passagerer og anhængertræk.

Modeltype: SUV
Rækkevidde (WLTP): op til 528 km
Bagagerum: 495 - 1710 liter

ALD_A_Artikel_conten...

Skal du have en ny firmabil? 

Hvis du er klar til at vælge en af disse elbiler som din næste familiebil, eller du vil høre mere om erhvervsleasing hos ALD Automotive, står vi altid klar med rådgivning. 
Kontakt os på salg.dk@aldautomotive.com eller +45 33 55 80 00.